Dat we van ongezond leven ziek worden is al heel lang geaccepteerd, maar het heeft veel langer geduurd voordat werd ingezien en geaccepteerd dat dit andersom ook geldt: Door gezond te leven bescherm je jezelf tegen veel ziektes!

De wetenschappers riepen het eerst, toen de fanatieke bloggers en influencers en inmiddels is het zelfs geïntegreerd in verschillende zorginstellingen. Geen pillen maar paprika. Hoe gaaf dat we dus gewoon door gezond te leven, veel doktersbezoekjes kunnen besparen en ons er niet alleen beter door voelen, maar we er daadwerkelijk sterker van worden! Dit laat maar weer eens zien hoe goed ons lichaam gemaakt is. Als wij met zorg voor ons lichaam omgaan zorgt ons lichaam goed voor ons.

Maar ja een gezonde levensstijl, dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe doe je dat dan en waar moet je op letten?  

Voeding:

Ons lichaam kan worden gezien als een bouwproject, waar non-stop aan wordt gebouwd, wat het heel logisch maakt dat de kwaliteit van het bouwmateriaal een groot verschil maakt. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat ongezond of teveel eten net zo ongezond is als roken! Wat gezond is, is door alle hippe dieten en adviezen echter niet meer zo makkelijk te identificeren.

Als Healthy Hadassa geloven we dat het in de basis gaat om puur (zo onbewerkt mogelijk), gevarieerd en bewust eten. Door zo puur mogelijk te eten, eet je vanzelf minder snoep en fastfood, terwijl je nog steeds keuze hebt uit een paradijs aan lekkere dingen die je lichaam echt voeden! Door gevarieerd te eten krijg je alle benodigde vitaminen en mineralen binnen. En door bewust te eten blijf je naar je lichaam luisteren waardoor je overeten voorkomt.

Beweging:

‘Zitten is het nieuwe roken’. Dit is een uitspraak die je de laatste tijd overal tegenkomt en die het belang van beweging onderstreept. Bewegen maakt een wereld van verschil. In veel wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond, dat bewegen een significant positief effect heeft op zowel je levensverwachting, als je brein, als je mentale gesteldheid!  Je wordt er dus vitaler van op alle vlakken! 

Hoe te beginnen? Zoek iets wat je leuk vindt!

Ga jezelf niet dwingen om naar de sportschool te gaan als je dat niet leuk vind, er is zoveel keus! Ga de natuur in, probeer verschillende sporten uit, ga eens dansen, bedenk iets met je vrienden. Er moet wel iets zijn wat je leuk vindt en al helemaal als je merkt hoeveel lekkerder je jezelf daarna voelt! Misschien een goed voornemen, om 1 maand elke week iets te proberen? 

Ontspanning:

De laatste pilaar voor een gezonde levensstijl is rust. Deze klinkt het makkelijkst, maar is het vaak helemaal niet. Zeker niet in deze tijd, waarin 9 van de 10 keer de eerste reactie op de vraag ‘Hoe gaat he?t’ : ‘Druk, maar..’  is. Druk zijn is haast een soort status symbool, een teken van succes, ben je het niet, dan doe je vast iets mis. En ondertussen vallen we bij bosjes neer van overspannenheid, oververmoeidheid enzovoort.

Ontspanning is belangrijk! We hebben het heel hard nodig om ons lichaam en ons hoofd te helpen herstellen. Ontspannen kan natuurlijk puur al door regelmatig een uurtje voor jezelf in te plannen. Maar hoe gaaf is het dat we een God hebben die ons echte rust belooft als we hem zoeken. Dan hoeven we het niet meer zelf te doen, maar krijgen we het gewoon van Hem. Wie zou er beter weten aan wat voor rust jij echt behoefte hebt dan degene die jou gemaakt heeft?!

Wil jij heel graag gezonder leven, maar verval je steeds weer in je ongezonde patronen. Wij helpen je graag! Kom naar een van onze detox weken waar we aan de gang gaan met voeding, beweging en ontspanning! Een investering waar je nog heel lang profijt van zal hebben en wat je misschien eindelijk van die eeuwige paracetamollen zal afhelpen.

 

Lees meer op onze homepage