‘Waarom een christelijke detox?’ is een vraag die we veel krijgen. Een detox is al een hele specifieke keuze en dan ook nog eens een christelijke detox, maak je het jezelf daar niet heel moeilijk mee? Misschien.

Maar wij geloven dat deze keuze echt van toegevoegde waarde is. In deze blog waarom.

1. Ontgiften.

De eerste en meest bekende reden voor detoxen is ontgiften. Je bent wat je eet. Toen we ons bedachten wat we allemaal eten, schrokken we daar wel even van. Dagelijks krijgen we veel giftige/chemische stoffen binnen, deze stoffen slaan zich op in ons lichaam en ons lichaam raakt eraan gewend. Door te detoxen geef je je lichaam hier een week rust van. Je lichaam moet weer echt zelf aan de slag, waarbij het geen gebruik kan maken van de ‘makkelijke’ suikers bijvoorbeeld. Je zult merken hoeveel je lichaam zelf aan kan. Je zult voelt dat je lichaam moet ‘afkicken’ en hoeveel fitter je je daarna zult voelen!

2. Patronen doorbreken

Door te detoxen doorbreek je even al je eetpatronen, waardoor de detox week een hele goede start is om daarna nieuwe, gezonde patronen op te gaan bouwen.

Naast eetpatronen, worden er vaak ook veel emotionele patronen doorbroken. Ging jij eerst eten uit verveling, eenzaamheid of stress? In deze week kan dit niet, en moet je dus echt aan de slag met deze emoties. Dit is vaak eng, maar doordat we dit bij Healthy Hadassa doen met God, en met vrouwen van God om ons heen, geloven wij dat dit een hele gezonde plek is om deze patronen te doorbreken.

3. Rust

We zijn steeds drukker, krijgen non-stop prikkels binnen en we ademen dagelijks onzuivere lucht in. Ondertussen moet ons lichaam alles maar verwerken wat wij erin stoppen en waar we het aan blootstellen.

In de Healthy Hadassa Christelijke Detox week geef je jezelf even echt rust. Rust voor lichaam én geest. Die combinatie maakt het zo krachtig, het geeft je de mogelijkheid echt even te resetten. Je leven weer even te overdenken, stil te staan bij jouw relatie met God en van daaruit weer met een schone lei te beginnen. Door dit midden in de Zwitserse Alpen te doen, wordt dit effect nog eens versterkt: Dicht bij Gods schepping, Schone lucht, en Stilte.

 

4. Het is bijbels.

Detoxen is eigenlijk een soort vasten, wat heel bijbels is. Veel figuren uit de bijbel, en zelfs Jezus zelf, deden dit regelmatig als ze Gods nabijheid zochten. Als Jezus het al deed, wie zijn wij dan om te zeggen dat dit onzin is?

Het is een hele mooie manier om alles even opzij te zetten en ons puur te richten op God. In de Health Hadassa Detox week, gaan we niet ons hoofd leegmaken om ons vervolgens te richten op onze eigen innerlijke kracht, door middel van yoga bijvoorbeeld. Nee, we gaan het zoeken op de enige plek waar we echte kracht en rust kunnen vinden, bij God!

5. Weer naar schoonheid kijken vanuit het juiste perspectief

Als vrouwen zijn we uniek geschapen, waarbij schoonheid een belangrijk onderdeel is. Daar mogen we trots op zijn en daar mogen we van genieten. Maar in werkelijkheid is dit vaak wat ons onzeker maakt en waar we mee worstelen. In de media zien we alleen maar perfecte vrouwen, zonder rimpels, huidproblemen en met het perfecte figuur.

Als Healthy Hadassa willen we onze schoonheid versterken, niet om het perfecte plaatje te bereiken, maar om onze door God geschapen eigenschappen te versterken. Door dit samen te doen en elkaar hierin te bemoedigen.

Want als Healthy Hadassa geloven we dat (ondanks dat je ware schoonheid in je hart ligt) je zeker aandacht mag geven aan je uiterlijk, als je dit doet vanuit de juiste basis.

In Tim 4:4 staat het mooi:“For everything God created is good, and nothing is to be rejected if it is received with thanksgiving, because it is consecrated by the word of God and prayer.”

6. Er wordt ons veel moois beloofd als we God opzoeken

‘Zoekt eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. Mat 6:31-33  

Wij allen die met onbedekt gezicht de luister van de Heer aanschouwen, zullen meer en meer door de Geest van de Heer naar de luister van dat beeld worden veranderd. 2 Kor 3: 16-18

Zo zijn er veel meer verzen die ons zoveel moois beloven als we God zoeken, hoe gaaf om hier een week voor apart te zetten!

Een christelijke detox week maakt dus zowel je hoofd, hart als lichaam leeg, om het vervolgens met het goede te vullen! Wij zouden het heel gaaf vinden jou te zien bij Healthy Hadassa om samen met ons dit avontuur aan te gaan.

PS: Er is nog een leuke bonus

Een leuke bijkomstigheid voor de meeste vrouwen… in deze week val je 2/3 kilo af! Altijd leuk toch? Verder zijn er nog veel meer gezondheidsvoordelen, kijk voor een mooie opsomming op onze homepage.