Een Hadassa Gezondheidsweek, het klinkt zo mooi, maar wat houdt het nou eigenlijk in. Om de sluier een beetje op te lichten neem ik je mee in een Hadassadag, waarop iedereen vrij is om wel of niet deel te nemen aan de programma onderdelen. Het is de tweede dag van de Hadassaweek, zoals elke ochtend gaat Artina zelf iedereen wekken met een lekker kopje thee en een vriendelijke lach.

Geestelijk programma

Een uurtje later druppelt iedereen de trap af. We beginnen de dag door ons te richten op God, dit keer door middel van een bijbels overdenking en stille tijd.

Ondertussen heeft de kok een heerlijk en gezond ontbijtje klaargezet, waar we uitgebreid de tijd voor nemen. Vandaag ‘detoxmuesli’ of terwijl verse mango met havermout en amandel.

Genieten van de omgeving

Om een uur of 10 staat iedereen voor de gondel om helemaal naar de top van de berg te gaan ‘De Alpentower’.  We hebben geluk want de zon schijnt en de lucht is helder, dus het is heerlijk vertoeven daar. Iedereen verbaast zich over het uitzicht en schiet haar telefoon vol met herinneringen.

Als we terugzijn is het alweer tijd voor de lunch, die we buiten in het zonnetje kunnen opeten. Een quinoa salade met knolselderij en tomaat. Verassend lekker!

 

Sport

Voordat de middag begint waarin iedereen zijn eigen gang kan gaan; Lezen, zonnen, sauna of wandelen bijvoorbeeld, is het tijd om te sporten. Sportcoach Esther, van studio Vic, geeft elke dag weer een andere training die met mooi weer altijd buiten is of zelfs hoger op de berg. De trainingen zijn afwisselend en uitdagend voor elk niveau, waarbij je erg vrij wordt gelaten in hoe hard jij wilt gaan. Elke les bestaat uit een stukje mobiliteit, kracht en uithoudingsvermogen.

 

Gezond eten

Om 18.00 uur staat het avondeten klaar. Rodenbietenburgers met spinazie- granaatappelsalade, die bij iedereen erg goed in de smaak valt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het eten is het koffie-tijd en wordt er veel gepraat over hoe iedereen de dag heeft ervaren. De groep is al snel hecht geworden, waardoor er open wordt gesproken. Super gaaf!

Rust

Als laatste programma onderdeel hebben we vandaag een worship moment. Artina leidt de avond, maar er is veel ruimte voor eigen inbreng en gebed. Een gouden uurtje, heerlijk om mee naar bed te gaan!